maandag, 17. november 2008 - 19:55

Moderne ouders knutselen niet meer

Amsterdam

Volgens meer dan negentig procent van de ouders is knutselen goed voor de ontwikkeling van het kind. Toch is het voor ouders niet altijd even makkelijk tijd te vinden om hun kids te stimuleren de knutselspullen op te pakken. Dit blijkt uit onderzoek van Edet onder 578 ouders. Met de introductie van onder andere knutselvriendje Ilmar, boekjes met knutseltips en een website wil Edet drukke ouders helpen om het knutselen thuis makkelijk te maken.

Daarnaast daagt Edet samen met kinderzender JETIX basisscholen in het hele land uit om hun creativiteit te gebruiken in het programma 'De Gouden WC Rol', dat vanaf 17 november bij de kinderzender te zien zal zijn.

Knutselen is de favoriete binnenactiviteit van kinderen. Dat is mooi, aangezien dit volgens negen van de tien ouders goed is voor de ontwikkeling. Drukke ouders hebben echter na het ophalen van de kinderen vaak andere dingen aan het hoofd, zoals het huishouden en koken. Dan is het soms handiger om kinderen televisie te laten kijken of te laten gamen, in plaats van creatief bezig te zijn.

In deze nationale knutselwedstrijd strijden scholen uit het hele land om 'De Gouden WC Rol Trofee', de prijs voor de mooiste en origineelste knutselwereld gemaakt van wc-rolletjes.
Categorie:
Tag(s):