donderdag, 1. mei 2008 - 22:26

Moeder en dochter ernstig gewond bij verkeersongeval

Tilburg

Bij een eenzijdig verkeersongeval op de Moerse Dreef raakten vanavond de inzittenden van een personenauto, een moeder met haar twee kinderen, afkomstig uit Rijen gewond. Zowel de moeder (22 jaar) als haar twee kinderen zijn overgebracht naar het Sint Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg.

De hulpdiensten reden vanavond tegen 18.30 uur met spoed naar de Moerse Dreef. Passanten meldden een klein meisje in de berm van de Moerse Dreef te hebben aangetroffen met ernstige verwondingen. Enkele meters van het meisje verwijderd stond een zwaar beschadigde auto met daarin een vrouw en een klein jongetje. Uit de aangetroffen sporen bleek dat de moeder als automobiliste vanaf de Burgemeester Baron van Voorts tot Voorts de Moerse Dreef opreed. Voorbij de kruising met de Borculolaan is ze vermoedelijk de macht over het stuur verloren waardoor haar auto tegen een boom botste. Ten gevolge van de klap roteerde de auto waarbij één van haar kinderen, het meisje (2 jaar), uit de auto geslingerd werd. De moeder die na het ongeval niet aanspreekbaar was is samen met haar kinderen overgebracht naar het ziekenhuis. Daar bleek dat het meisje buiten levensgevaar verkeerde. Wel werd ze behandeld voor een bekkenfractuur en fracturen aan beide bovenbenen. Het jongetje (1 jaar) liep naast enkele schrammen geen letsel op. De toestand van de bestuurster was ten tijden van het versturen van het bericht nog niet bekend.

Na het ongeval zette de politie een gedeelte van de Moerse Dreef af. Verkeersongevallenanalisten van de Regio Midden en West Brabant stelden ter plaatse een uitgebreid sporenonderzoek in. Van enkele passanten werd een getuigenverklaring opgenomen.
Provincie:
Tag(s):