vrijdag, 29. februari 2008 - 15:55

Moeder en zoons aangehouden in politiebureau

Enschede

Drie politiemensen zijn donderdagmiddag 28 februari gewond geraakt omdat personen die moesten worden aangehouden zich hevig bij deze aanhouding verzetten. Twee van de politiemensen liepen daarbij dusdanig letsel op dat ze een tijdje niet hun werkzaamheden zullen kunnen uitoefenen.

Om ongeveer 14.30 uur kwamen een 16-jarige Enschedese jongen samen met zijn 41-jarige moeder, ook uit Enschede, binnen op het hoofdbureau van politie in Enschede. De jongen wilde zijn beklag doen over de manier waarop hij de dag ervoor door politiemensen was behandeld.

Een teamchef van het bureau Enschede-Binnenstad nodigde moeder en zoon uit om mee te gaan naar binnen en de zaak te bespreken. Moeder en zoon werd daarop medegedeeld dat men geen aangifte kon doen maar dat er een klacht kon worden ingediend als men het met het optreden van de politiemensen niet eens was.

Hen werd toen verteld dat ze het bureau moesten verlaten. Ook na een aantal keren vorderen weigerden beiden om dat te doen en draaide zoonlief compleet door en begon de teamchef uit te schelden.

Hierop werd hem medegedeeld dat hij voor deze belediging en het niet voldoen aan een bevel of vordering was aangehouden. Toen ook moeder zich ermee bemoeide kon de 16-jarige met de grootste moeite worden aangehouden. De 16-jarige is in de loop van de donderdag voor verder onderzoek en in overleg met de officier van justitie in verzekering gesteld.

Bij de aanhouding en het overbrengen van de 16-jarige hebben een drietal politiemensen letsel opgelopen, twee van hen moesten zich op de poli van het ziekenhuis aan hun verwondingen laten behandelen. Een van de twee liep een spierscheuring op in zijn rechterhand en de tweede een scheurtje in het bot van de rechterelleboog.

Niet veel laterkreeg de 41-jarige moeder in de hal van het bureau gezelschap van een tweede zoon, een 21-jarige Enschedeër.
Hij kwam verhaal halen over de aanhouding van zijn broertje en weigerde, ook na vordering, samen met zijn moeder het bureau te verlaten.

Hierop zijn beiden aangehouden. Bij de aanhouding vond de 21-jarige zoon het nodig een politiemedewerkster te bespugen. De 21-jarige is opgesloten en later in overleg met justitie in verzekering gesteld.

De 41-jarige moeder is in de loop van de avond afgehoord en is met een dagvaarding van justitie naar huis gestuurd.

Ondertussen was een derde zoon, een 22-jarige Enschedeër, aan het bureau gekomen. Ook hij wilde verhaal halen en weigerde, ook na vordering daartoe, weg te gaan. Hierop is ook deze zoon aangehouden en voor verder onderzoek in overleg met justitie opgesloten en in verzekering gesteld.
Provincie:
Tag(s):