dinsdag, 19. februari 2008 - 16:50

Moeder van Leonardo mocht niet zoeken naar haar zoon

Haarlem

De 35-jarige vrouw die op zaterdag werd aangehouden, in verband met het achtergelaten jongetje Leonardo, is dinsdagmiddag op vrije voeten gesteld. Uit het onderzoek door de politie is gebleken dat de vrouw door de Chinese man, met wie zij in Nederland was, gedwongen werd om niet naar Leonardo te gaan zoeken toen zij hem kwijt geraakt was in de trein.

Chinese man dreigde moeder Leonardo
De man dreigde de vrouw dat zij haar zoontje nooit meer zou zien als zij niet deed wat de man van haar vroeg. Hij vertelde haar onder andere dat Leonardo al in Italië was. De Chinese man, van wie de identiteit bekend is, zit op dit moment in Italië.

Vanmiddag is de vrouw na de voorgeleiding vrijgelaten. De moeder van Leonardo heeft aangegeven dat zij, eenmaal terug in Italië, contact zal opnemen met haar advocaat om te bezien of zij in Italië aangifte zal doen tegen de Chinese man.

De politie zal de Italiaanse autoriteiten inlichten en de Raad van Kinderbescherming zal haar Italiaanse collega's informeren over de situatie en vragen om een onderzoek in te stellen naar Leonardo en zijn moeder. Naar verwachting zal het nog enige weken duren voordat Leonardo terug kan keren naar zijn moeder.
Provincie:
Tag(s):