woensdag, 25. juni 2008 - 18:10

Moeder vrijgesproken van moord op diepvriesbaby bij Afcent

Maastricht

De rechtbank in Maastricht heeft dinsdag een vrouw vrijgesproken van moord, doodslag, danwel dood door schuld op haar pasgeboren baby.

Volgens de rechterbank kon niet worden bewezen dat de vrouw het kind opzettelijk heeft omgebracht.

Op 21 februari 2006 is tijdens schoonmaakwerkzaamheden in een koelkast in de keuken in een gebouw van Afcent in Brunssum een babylijkje aangetroffen. Onderzoek heeft uitgewezen dat de baby ongeveer twee jaar in dat koelvak moet hebben gelegen.
De verdachte heeft bekend dat zij de moeder is van deze baby. Zij heeft haar zwangerschap en bevalling geheim weten te houden en is alleen bevallen. De vrouw heeft verklaard dat de baby, die in bad werd geboren, niet bewoog en geen geluid maakte. Verdachte heeft de baby enige tijd alleen in het water laten liggen alvorens zij het uit het water heeft gehaald. Bij sectie kon geen eenduidige doodsoorzaak meer worden vastgesteld.

De officier achtte kinderdoodslag bewezen.
De raadsman van de vrouw bepleitte vrijspraak omdat niet vastgesteld kon worden of de baby door handelingen van de verdachte was overleden en welke oorzaak aan dat overlijden ten grondslag lag.

Aangezien niet is vast te stellen of de baby door de handelwijze van de moeder is overleden, heeft de rechtbank de vrouw vrijgesproken.
Provincie:
Tag(s):