zondag, 13. april 2008 - 14:56

'Mogelijk geschoten met vuurwapen in trein'

Wijchen

Zaterdagnacht, rond 00.40 uur, kwam bij de politie een melding binnen dat even daarvoor in de trein van Wijchen naar Nijmegen geschoten zou zijn, de conducteur zou achter de 'schutter' aanlopen. Dit heeft de politie zondag bekendgemaakt.

Mountainbikers van politie fietsten direct na deze melding richting het Centraal Station in Nijmegen waar de man inmiddels uitgelopen zou zijn. In de omgeving werd naar hem gezocht op basis van het opgegeven signalement. Op het Keizer Karelplein wisten de bikers de verdachte aan te houden.

De man, van 19 jaar en afkomstig uit Wijchen, werd meteen gefouilleerd, maar de agenten troffen geen wapen bij hem aan. Op verdenking van overtreding van de wet wapens en munitie is de Wijchenaar naar het politiebureau overgebracht waar hij werd verhoord. De 19-jarige is inmiddels in verzekering gesteld.

Hulzen gevonden
Op het station in Nijmegen en in de trein is vervolgens gezocht naar een wapen. Dit werd niet gevonden. In Wijchen troffen agenten, die daar eveneens aan het zoeken waren, wel hulzen aan.

De hulzen zijn in beslag genomen voor onderzoek door de Technische Recherche. Ook kleding van de man is aan de TR overgedragen om nader te bekijken.

Getuigenoproep
Er is al een getuigenverklaring opgenomen, maar om meer duidelijkheid te krijgen in wat er zich heeft voorgedaan vraagt de politie méér getuigen om zich te melden. Graag wil de politie spreken met mensen die in Wijchen op het station iets hebben gezien of gehoord èn met getuigen die in de trein naar Nijmegen of op of rondom het station daar iets is opgevallen.

Zij kunnen via telefoon 0900-8844 contact opnemen met de Districtsrecherche in Wijchen of anoniem via Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):