maandag, 21. april 2008 - 8:06

Mogelijk pyromaan actief in de regio

Heemskerk

Zondagavond heeft opnieuw een grote brand gewoed in Heemskerk. Ditmaal betrof het een leegstaand schoolgebouw van de openbare brede basisschool 't Tweespan aan de Duitslandlaan dat in vlammen opging. Niemand raakte gewond. De buurtbewoners zijn inmiddels behoorlijk verontrust door de vele branden van de laatste tijd. De politie onderzoekt of er mogelijk sprake is van een pyromaan.

Het politieteam IJmond Noord onderzoekt wie verantwoordelijk zijn voor de reeks van branden die de afgelopen maanden in Beverwijk en Heemskerk hebben gewoed.

Vanaf eind december is er brand gesticht in een kinderboerderij, een schuur van een boerderij, een manege, een noodgebouwtje, flatportieken en een aantal geparkeerde auto's. Afgelopen nacht, dinsdag 8 op woensdag 9 april, werd er brand gesticht in geparkeerde auto's op de Groenelaan en de Harmonielaan in Beverwijk. Hierbij raakte drie auto's beschadigd. Op dinsdagmiddag 8 april werd er ook brand gesticht in een leegstaande manage in de Bankenlaan. Er zijn bij de branden geen slachtoffers gevallen, maar de schade loopt inmiddels in de tonnen.

De politie heeft het rechercheteam, dat het onderzoek naar de daders uitvoert, uitgebreid. Het team doet na elke brand een uitgebreid forensisch onderzoek en houdt een buurtonderzoek.
Provincie:
Tag(s):