zondag, 17. augustus 2008 - 18:40

'Monaco aan de Maas' succesvol

Rotterdam

De politie Rotterdam – Rijnmond is tevreden over het verloop van de Bavaria City Race, die zondagmiddag in het centrum van Rotterdam plaatsvond. Dit heeft zij zondagavond laten weten.

'Er was een plezierige sfeer onder de toeschouwers en er deden zich geen incidenten voor', aldus de politie.

Half miljoen bezoekers
Met zo'n 500.000 bezoekers was de 4e editie van de Bavaria Cityrace in Rotterdam een succes en ook het weer werkte mee. De bezoekers werden getracteerd op voorbijracende en donut draaiende Formule 1 wagen van oa. F1 team ING Renault en Toyota. Daarnaast waren diverse racestallen zoals die van Bas Koeten en wagens uit de WTCC klasse en de spectaculaire stockcars aanwezig.

Om het geheel het gewenste verloop te geven is de politie uitgegaan van een grootschalige regeling, waarbij de accenten lagen op het gebied van crowd control en verkeer.

Aan de oproep om vooral gebruik te maken van het openbaar vervoer naar Rotterdam is goed gevolg gegeven. Ook de verkeersmaatregelen die moesten worden genomen hebben goed uitgepakt. Er is zoveel mogelijk rekening gehouden met de bewoners van de binnenstad om de hinder van noodzakelijke verkeersmaatregelen zo klein mogelijk te doen zijn.

Op de toevoerwegen rond Rotterdam zijn geen files ontstaan. In het kader van de openbare orde behoefden geen mensen te worden aangehouden.
Provincie:
Tag(s):