zaterdag, 27. september 2008 - 19:00

'Monsterlijk' vermaak met oorbescherming

Arnhem

Zaterdag werd in het Geredome in Arnhem het monstertruck event van het jaar 'Monsterjam' gehouden. Elf mastodonten, elk 5 ton zwaar en goed voor 1500 pk, op wielen zo groot als een volwassene, strijden met elkaar in het stadion. Als bezetenen waagden de monstertrucks zich aan explosieve sprongen. Oorbescherming is dan ook een must met zoveel zware pk's en brullende motoren.

Publiekslievelingen Grave Digger, Maximum Destruction en Monster Mutt waren ook weer van de partij. Maar ook nieuwkomers Donkey Kong, War Wizard en Swamp Thing bewezen gedegen tegenstanders te zijn.

Tijden het spectaculaire freestyle rijden sloeg de truck van Swamp Thing over de kop en moest opgeven. Ook de wagen van Tazz moest na één sprong met motorpech de arena verlaten. De Jetix truck had het zwaar te verduren nadat deze meerdere keren over de kop ging. Gelukkig bleef de bestuurder ongedeerd en kon een beginnend brandje snel geblust worden.

In de pauze trakteerden de Freestyle motocrossers het publiek op verbazingwekkende stunts.

De show, die zijn oorsprong in Amerika heeft, reist dit jaar langs de grootste stadions in Europa waaronder Cardiff, Engeland, Göteborg, Zweden en Brussel, België. Vorig jaar kwamen meer dan 50.000 bezoekers naar Arnhem om de monstertucks te zien spingen.
Categorie:
Tag(s):