woensdag, 16. april 2008 - 13:18

Monument dode baby, Engel van 't Meer gestolen

Maandag aan het einde van de middag heeft een medewerker van de begraafplaats Groenendaal in 's-Hertogenbosch ontdekt, dat het monument ter nagedachtenis aan de op 4 januari 2007 bij het Engelermeer dood aangetroffen baby, Engel van 't Meer, was vernield en meegenomen. Een technisch rechercheur heeft na de melding een sporenonderzoek bij het grafje ingesteld. Tactisch rechercheurs onderzochten ook de wijde omgeving van het grafje naar sporen. Een en ander heeft tot op heden niet het gewenste resultaat opgeleverd.

De buurtcoördinator van politieteam NW benaderd mensen die frequent de begraafplaats bezoeken om te kijken of hij op die manier informatie kan krijgen over de dader(s).

De politie onderzoekt vooralsnog twee scenario's. Het ene gaat uit van diefstal van het monumentje om het daarin verwerkte brons te kunnen verkopen. Verder wordt de mogelijkheid onderzocht of de diefstal een relatie heeft tot het onderzoek naar de identiteit van de ouders van Engel van 't Meer.

Dinsdag heeft een Bosch natuursteenbedrijf een natuurstenen plaatje op de sokkel van het monumentje geplaatst zodat het er tijdelijk enigszins toonbaar uit ziet.
Provincie:
Tag(s):