donderdag, 18. december 2008 - 20:58

Mooi Wark doet wereldtournee in één dag

De Wijk

De Drentse rock & roll band Mooi Wark zal op maandag 22 december op wereldtournee gaan, het bijzondere hieraan is dat deze tour ook exact één dag duurt. Onder de noemer “One Day World Tour� zal de band de volgende plekken aandoen: America, Engeland, Moskou, Denemarken, Polen en Bethlehem.

De opbrengst van deze dag komt geheel ten goede aan de landelijk bekende actie Serious Request van Radio 3FM, die dit jaar in het teken staat van mensen die op de vlucht zijn. Samen met het Rode Kruis wordt geprobeerd om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor een betere en effectievere vluchtelingenhulp in de wereld. “Wij willen deze geweldige actie graag steunen en wereldkundig maken� zegt bassist William Bossong. “Daarom touren wij op één en dezelfde dag langs verschillende landstreken en plaatsen om deze goede boodschap te verspreiden. Het lijkt onmogelijk maar wij gaan bewijzen dat het kan.� lacht Bossong.

De tijdsplanning van de “One Day World Tour� is als volgt:
07:30 - Bethlehem
09:00 - Polen
10:30 - Denemarken
12:30 - Moscou
14:00 - Engeland
17:00 - America

Via de website van de band (www.mooiwark.com) worden de komende week indien mogelijk verdere details kenbaar gemaakt. Exacte locaties zijn niet bekend, mede omdat in sommige plekken maar een paar huizen staan. “Dat maakt de uitdaging des te groter!� merkt Bossong op.

Mooi Wark zal op alle locaties een aantal nummers live spelen en daarbij proberen om geld in te zamelen. “Daarvoor gaan wij met de spreekwoordelijke pet rond� aldus Bossong. “Daarnaast zullen we op iedere locatie een aantal exemplaren van onze nieuwe DVD “Live in Paradiso� per opbod veilen.� Mooi Wark zal ook de fans oproepen om te doneren. Via de fanclub en de Hyves-pagina van de band zal worden opgeroepen om geld te geven. “ Ook zullen we een paar echte bijzondere Mooi Wark stukken ter veiling aanbieden.� vertelt Bossong. “Onze Schijnheiligen Tour 2008 is bijna ten einde en wij willen graag de decorstukken en onze tourkleding ter beschikking stellen aan het goede doel. Als klap op de vuurpijl kunnen mensen bieden op een heus slaapkamerconcert van Mooi Wark. De winnaar zal dan in de pyjama onder de dekens kunnen genieten van een prive concert bij hun thuis!�. De band zal het ingezamelde geld proberen aan te bieden aan de 3FM DJ’s in het Glazen Huis in Breda, die daar 6 dagen opgesloten zitten zonder eten.

Op 12 december kwam de DVD Mooi Wark Live in Paradiso uit, de registratie van het optreden dat de band op 28 september jl. gaf in een uitverkocht Paradiso te Amsterdam. De DVD-set bevat daarnaast nog een extra DVD met daarop de documentaire “De weg naar Paradiso� en een audio CD met daarop de Paradiso-show. De DVD-box is voorzien van een uitgebreid boekje en nog wat leuke extra goodies.
Provincie:
Tag(s):