zondag, 8. juni 2008 - 16:03

Moonen fietst 10.000 km non-stop

Moergestel

In 20 dagen weet ultracyclist Guus Moonen uit Moergestel ruim 10.000 km non-stop af te leggen. Guus reed de afgelopen dagen steeds een ronde van 16.6 kilometer waarbij hij vergezeld werd door vele vrijwilligers. Moonen heeft met zijn fietsactie 25.161 euro opgehaald voor het Rode Kruis regio Heukelom, Moergestel, Oisterwijk om bedlegerige mensen een vakantie aan te bieden.

Op 18 mei stapte Moonen op de fiets om er op 8 juni weer vanaf te stappen. Twintig dagen zat hij op de fiets, in weer en wind met slechts 40 uur slaap. Ruim zeshonderd rondjes rond zijn woonplaats reed hij.

De afgelopen dagen hebben vele vrijwilligers Guus gesteund door met verlichte fietsen het rondje in tegengestelde richting te rijden, waarbij ze Guus meedere keren tegen kwamen. En er zijn snorfietsers meegereden om Moonen te supporten.

Zondagmiddag om 15.00 uur zat het er dan eindelijk op en stapte Moonen als een held van zijn fiets. De 50-plusser wil nog wel voor de vierde keer de RaceAcrossamerica achter zijn naam zetten. Slechts 30 renners hebben deze tocht drie keer of meer uitgereden. En deze waren dan ook nog eens stukken jonger dan Moonen. Vier keer betekent dat er nog maar een handjevol renners overblijft.
Provincie:
Tag(s):