dinsdag, 26. februari 2008 - 13:16

Moordenaar Jesse krijgt levenslang

Den Bosch

Julien C. is dinsdag door het gerechtshof in den Bosch veroordeeld tot levenslang voor de moord op de 8-jarige Jesse. Hiermee legt het hof een zwaardere straf op dan dat het Openbaar Ministerie eerder had geëist. Het OM eiste op 12 februari jl. 20 jaar cel en TBS in het hoger beroep voor de moord. Het hof vindt het ondenkbaar dat Julien C. nog terug komt in de maatschappij omdat zij het risico te groot vindt.

Het hof vindt het ook bewezen dat de verdachte het jongetje met voorbedachten rade doodstak in de aula van zijn school in Hoogerheide. Er waren volgens het hof tal van momenten waarop de verdachte tot inkeer zou kunnen komen om toch af te zien van de moord. Desondanks stak Julien C. de jongen op 1 december 2006 met zijn mes waardoor het slachtoffer overleed.

Julien C. werd in augustus 2007 al door de rechtbank veroordeeld tot 12 jaar cel en TBS maar zowel het OM als de verdachte gingen in hoger beroep.

C. heeft altijd geweigerd mee te werken aan een psychologische onderzoek in het Pieter Baan Centrum. Volgens justitie staat vast dat Julien de moordenaar is van het 8-jarige jongetje. Getuigen zouden hem met vuilniszakken hebben gezien waarin kleding zat met bloedsporen erop. Ook is een bloedspoor gevonden in de ouderlijke woning van de verdachte.

C. voerde zijn eigen verdediging maar had van de rechtbank wel een advocaat toegewezen gekregen. Tegenover de rechtbank ontkende C. de aantijgingen.
Provincie:
Tag(s):