donderdag, 6. maart 2008 - 9:16

Moskee op hoek Middelweg en Luttekeweg

Zwolle

Zwolle start een ruimtelijke procedure om de bouw van een multifunctioneel centrum met onder andere een moskee en islamitisch uitvaartcentrum, mogelijk te maken aan de Luttekeweg. Om het centrum goed in de groene omgeving in te passen, zal de Stichting Misbahoel Islam een beplantingsplan opstellen. Dit heeft de gemeente bekendgemaakt.

In 2000 verzocht de Stichting Misbahoel Islam de gemeente om een locatie voor de bouw van een multifunctioneel centrum. Verschillende locaties zoals Stadshagen, de Middelweg in Dieze, de Pieter Steijnstraat en de Luttekeweg zijn bekeken waarbij de laatste locatie als meest reële optie uit de bus kwam.

Vervolgens zijn verschillende plekken aan deze weg aan de orde geweest en is overleg gevoerd met omliggende sportverenigingen. De nu voorgestelde plek wordt door de betrokken sportverenigingen en bewoner van de nabijgelegen boerderij als de beste in deze omgeving gezien. Over de combinatie van functies (sport en islamitisch centrum) in deze omgeving wordt verschillend gedacht.
Provincie:
Tag(s):