maandag, 20. oktober 2008 - 22:00

Motief zelfmoord onduidelijk

Arnhem

De 42-jarige man die zichzelf op 23 september met een vuurwapen om het leven bracht, in de woning van zijn buurtbewoners aan de De Wetstraat, verkeerde in verwarde toestand. De politie heeft niet vast kunnen stellen wat exact het motief van de man was om op deze wijze een einde aan zijn leven te maken.

Het rechercheteam van het district Arnhem Veluwezoom heeft het onderzoek grotendeels afgesloten.

Dat de man juist in de woning van zijn overburen terecht kwam is puur toeval, blijkt uit het onderzoek. Zijn actie was niet gericht op dit gezin. Uit het onderzoek door de technische recherche blijkt dat de man meerdere schoten heeft gelost. Hij heeft alleen zichzelf van het leven beroofd en niet gericht op iemand anders geschoten. Eén schot ging door de voorruit van de woning en kwam in de muur van de woning er tegenover terecht.
Toen leden van het Arrestatieteam de woning binnen gingen bleek de man al te zijn overleden.

Het is niet bekend hoe hij in het bezit is gekomen van het vuurwapen. De man had geen wapen- of jachtvergunning.

De avond voor het noodlottige incident kwam de Arnhemmer naar het politiebureau aan de Beekstraat. De man had een verward verhaal waaruit bleek dat hij zich bedreigd voelde. Hij kon niet duidelijk maken door wie of wat. De man kwam op dat moment op de dienstdoende politiemedewerkers niet over als iemand die dringend psychische hulp nodig had. Er is door de politie nog contact gelegd met familieleden van de man. Hij heeft op het bureau telefonisch met zijn familieleden gesproken en is daarna weer naar huis gegaan.

De politie organiseerde dezelfde avond van het incident een bijeenkomst voor buurtbewoners, om hen op de hoogte te stellen van de gebeurtenis en vragen te beantwoorden, zover dat op dat moment mogelijk was. Ook werd hen slachtofferhulp aangeboden, waar enkele buurtbewoners gebruik van hebben gemaakt. De omwonenden zijn inmiddels ook per brief over bovenstaande resultaten van het onderzoek geïnformeerd.
Provincie:
Tag(s):