zondag, 22. juni 2008 - 12:25

Motoragent gewond na opzettelijke aanrijding door motorrijder

Hoensbroek

In Hoensbroek is zaterdagavond een 26-jarige man uit die plaats gearresteerd, nadat hij op zijn motor een motoragent opzettelijk had aangereden. De agent raakte daarbij licht gewond, meldt de politie Limburg-Zuid.

De Hoensbroekenaar was eerder opgevallen door zijn agressief en verkeersgevaarlijk weggedrag in Heerlen. De motoragent wilde de man aanspreken op zijn gedrag en gaf hem een stopteken, maar de motorrijder ging er met hoge snelheid vandoor. De motorrijder slingerde met hoge snelheid over de weg en haalde voertuigen links en rechts in. De motoragent verloor de man uiteindelijk uit het oog.

Op de Bakkerstraat in Hoensbreok kwam de agent de motorrijder weer tegen. De Hoensbroekenaar reed recht af op de stilstaande motoragent en reed hem opzettelijk aan. Beide motorfietsen kwamen daarbij ten val. De Hoensbroekenaar verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. Hij nam een gevechtshouding aan en maakte trappen en slaande bewegingen in de richting van de motoragent. Ook sloeg hij met zijn helm in de richting van de agent.

Uiteindelijk kon de man worden ingerekend. Een 38-jarige man uit Hoensbroek werd eveneens aangehouden omdat hij de inmiddels ter plaatse aanwezige agenten opzettelijk hinderde bij hun werk.

De 26-jarige man uit Hoensbroek is ingesloten en in verzekering gesteld.
Provincie:
Tag(s):