dinsdag, 2. september 2008 - 15:35

Motorrijden tegen muren

Nieuwehorne

De Steile Wand, waarvan Jan Laurens de eigenaar is, is een primeur op het Flaeijelfeest. Het gaat hier om een kombaan met een diameter van zo’n 9 meter, waarbij met één of meer motoren in een grote tonvormige kombaan wordt gereden. Hoewel de motoren heel erg snel lijken te gaan, is er geen groot vermogen voor nodig, waardoor klassieke motoren geliefd zijn.

De Steile Wand die op het Flaeijelfeest te zien zal zijn, komt uit 1937 en zal tijdens het Flaeijelfeest voor het eerst in Nederland gedemonstreerd worden. De Steile Wand wordt bereden door Jan Laurens uit Heerenveen en Durk Miedema uit Reard.

De Steile Wand is in 2007 gekocht in Zweden en wordt momenteel gerestaureerd en opgeknapt als voorbereiding voor het Flaeijelfeest. ‘De Steile Wand was oorspronkelijk bedoeld als wielrenbaan, maar hij is later omgebouwd naar een baan van 90°’, aldus Jan Laurens. Het Flaeijelfeest wordt van 25 t/m 27 september op het landgoed De Horne in Oude- en Nieuwehorne gehouden. Voor meer informatie: http://www.flaeijelfeest.nl.
Provincie:
Tag(s):