zondag, 1. juni 2008 - 21:13

Motorrijder marechaussee ernstig gewond bij begeleiding Metallica

Landgraaf

Een 50-jarige motorrijder van de Koninklijke Marechaussee is vrijdag bij de begeleiding van de band Metallica naar het festivalterrein in Landgraaf ernstig gewond geraakt. De man raakte in Rothem betrokken bij een aanrijding en is overgebracht naar het ziekenhuis.

De 50-jarige motorrijder maakte deel uit van een groep motorrijders van de Marechaussee, die de leden en het management van de band moest begeleiden van het vliegveld Maastricht Aachen-Airport naar het festivalterrein in Landgraaf. Ter hoogte van een rotonde in Rothem raakte de achterste motorrijder betrokken bij een aanrijding met een vrachtwagen en werd daarbij levensgevaarlijk gewond.

Omdat hij achteraan in de kolonne reed, hadden zijn collega-motorrijders aanvankelijk niets in de gaten. Alleen de laatste wagen, waarin de manager en de arts van Metallica zaten, was in de buurt. De chauffeur stopte onmiddellijk en de arts van de band verrichtte meteen de noodzakelijke eerste hulp. Hij werd daarin bijgestaan door een ambulancebroeder die in de directe buurt van de plaats van het ongeval woont. De motorrijder werd vervolgens met spoed naar het ziekenhuis gebracht waar hij direct aan een arm werd geopereerd. Sinds zaterdagmiddag is hij bij kennis en goed aanspreekbaar.

De bandleden van Metallica hoorden pas over het ongeval toen zij al in de buurt van het festivalterrein waren. Zij reageerden geschokt op het ongeval. Met de organisatie van Pinkpop hebben zij de afspraak gemaakt dat ze op de hoogte worden gehouden over de toestand van de motorrijder.
Provincie:
Tag(s):