maandag, 12. mei 2008 - 19:40

Motorrijder met 176 km per uur waar 80 is toegestaan

Enter

Op maandagmiddag 12 mei omstreeks 14.00 uur wordt bij een snelheidscontrole op de Bornerbroekseweg in Enter een motorrijder op zijn snelheid gecontroleerd. Hij rijdt met een snelheid van 176 km/u terwijl daar 80 km/u is toegestaan.

Om de man aan te houden en te bekeuren rijdt een motoragent achter hem aan en probeert zijn aandacht te trekken door de sirene en zwaailicht aan te doen. Hierop reageert de motorrijder niet en blijft zijn weg vervolgen richting Slampweg (Ambt Delden), hier raast hij met een snelheid van ruim 160 km/u langs niets vermoedende fietsers.

Als hij de ruim 75 fietsers gepasseerd is voert hij zijn snelheid weer op. De motoragent ziet dan kans om naast de motorrijder te komen en sommeert hem te stoppen. Hieraan geeft hij gehoor en wordt door de motoragent aangehouden en voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Na controle blijkt het te gaan om een 28-jarige man uit Enter. De motor en het rijbewijs van de 28-jarige zijn in beslag genomen. Proces-verbaal wordt opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):