zondag, 8. juni 2008 - 20:38

Motorrijder oorzaak ongeval op Duitse snelweg

Venlo

Bij een aanrijding op de autosnelweg A61 van Mönchengladbach naar Venlo zijn zondagavond twee vrouwen uit het Friese Sneek ernstig gewond geraakt. Hun auto sloeg over de kop na een inhaalmanouevre van een motorrijder. Het voertuig kwam ondersteboven op het wegdek terecht. Door de aanrijding ontstond een lange file.

De twee vrouwen (22 en 26 jaar oud) reden rond 18.15 uur richting Venlo ter hoogte van de afslag Kaldenkirchen, toen een motorrijder hen probeerde in te halen. De bestuurster van het Nederlandse voertuig reed op dat moment op de linkerweghelft. De motorrijder probeerde eerst nog links in te halen, tussen vangrail en de auto, en toen dat niet lukte via de rechterrijbaan. De bestuurster schrok waarschijnlijk van de manouevre van de mototrijder, en verloor de controle over haar voertuig. De auto sloeg over de kop. De motorrijder ging er meteen vandoor en is nog spoorloos, meldt de politie in Düsseldorf.

De snelweg werd ter plaatse ruim een uur afgesloten voor de hulpverlenings- en bergingswerkzaamheden. De twee slachtoffers zijn naar het ziekenhuis in Venlo overgebracht.
Provincie:
Tag(s):