vrijdag, 27. juni 2008 - 16:36

Motorrijdster zwaar gewond bij ongeval Rijnsweerd

Utrecht

Vrijdagmiddag is een motorrijdster zwaar gewond geraakt na een ongeval op knooppunt Rijnsweerd in de gemeente Utrecht. Omstreeks 13.15 uur kwam de 24-jarige motorrijdster uit Hilversum ten val en werd zij overreden door een militair voertuig.

Zij is met zwaar letsel in het onderlichaam overgebracht naar het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Dit heeft het Korps Landelijke Politie Diensten (KLPD) vrijdagmiddag bekendgemaakt.

De motorrijdster kwam met haar huurmotor in de bocht van de rijksweg A28 naar de rijksweg A27 in de berm terecht en gleed daarna weer terug de rijbaan op. Zij is daar door een Franse militair woonachtig in België, die haar niet meer kon ontwijken, met het rechter achterwiel overreden.

De militair heeft zich bij het dichtstbijzijnde politiebureau gemeld omdat hij terplaatse niet meer kon stoppen en de weg niet terug kon vinden. De rijbaan was tijdelijk tot 15.45 uur afgesloten voor het landen van een traumaheli, het onderzoek en de opruimwerkzaamheden. Het verkeer dat achter het ongeval stond kon er langs via de vluchtstrook. Het overige verkeer is omgeleid.

De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft in samenwerking met de politie Utrecht een onderzoek ingesteld naar het ongeval.
Provincie:
Tag(s):