maandag, 4. februari 2008 - 19:40

Multidisciplinair controleteam treedt 8 keer op

Bergen op Zoom

Een multidisciplinair controleteam onder leiding van de gemeente Bergen op Zoom is het afgelopen weekend acht keer opgetreden bij controles op vergunningen en veiligheid. In totaal zijn er 30 controles uitgevoerd. De uitbater van een café in Bergen op Zoom werd zaterdagmiddag gesommeerd binnen een uur de zaak te ontruimen en te sluiten in verband met het ontbreken van een horecavergunning. Bij de hercontrole later die middag, bleek dat de uitbater het bevel heeft opgevolgd. Het café was volledig ontruimd en niet meer toegankelijk voor publiek.

Ook tijdens de carnavalsviering in Lepelstraat heeft het controleteam controles uitgevoerd. Er was een bakwagen in gebruik, waarvoor geen vergunning was verleend. Daarnaast bleek dat deze bakwagen sinds 2003 niet meer was gekeurd op onder andere veiligheid van het materiaal. Bij een nadere inspectie zag het controleteam dat de gasslangen scheurtjes vertoonden.

De eigenaar van de bakwagen is gesommeerd om direct de activiteiten te staken. Met de ondernemer is afgesproken dat er op zeer korte termijn een hercontrole plaats kan vinden, zodat de gebreken aan de wagen hersteld kunnen worden en de bakwagen alsnog tijdens de vastenavend in gebruik kan worden genomen. Daarnaast bleek bij een café in Lepelstraat de nooduitgang te zijn geblokkeerd door onder andere ijzer en kratten. Deze onveilige situatie is door de ondernemer direct opgelost.

Zaterdagavond heeft er een tweede controleronde in het centrum van Bergen op Zoom plaatsgevonden. Tijdens deze ronde is in vier gevallen opgetreden. De uitbater van een café is - in verband met de aanwezigheid van een tijdelijk podium voor een nooduitgang - gesommeerd om negentig personen minder dan normaal is toegestaan in zijn bedrijf, toe te laten, zolang het podium de nooduitgang blokkeert.

Ook bij twee cafés aan de Grote Markt waren er problemen met de nooduitgangen. Deze problemen zijn dezelfde avond nog opgelost. Tenslotte is het personeel van een afhaalrestaurant aan de Steenbergsestraat gesommeerd een eetkraampje dat op straat stond naar binnen te halen. Voor deze kraam was geen vergunning verleend.

Zondag heeft het controleteam in Halsteren een controleronde uitgevoerd. Slechts in een geval was optreden nodig. Ook hier ging het om een blokkade van de nooduitgangen. In goed overleg is ook in dit geval tot een oplossing gekomen.
Provincie:
Tag(s):