vrijdag, 31. oktober 2008 - 10:49

Multidisciplinaire controle A7

De politie heeft donderdagavond- en nacht op een parkeerterrein langs de snelweg A7 samen met diverse opsporingsinstanties een grote succesvolle verkeerscontrole gehouden. De politie controleerde samen met de KLPD, Duitse politie, Koninklijke marechaussee, douane, Voedsel- en Warenautoriteit, Belastingdienst, Algemene Inspectiedienst en enkele andere diensten

De controle resulteerde uiteindelijk in 28 bekeuringen voor diverse verkeersovertredingen. Ook volgden vier aanhoudingen voor het bezit van verdovende middelen. Bij twee Polen werden ongeveer 60 weedplantjes aangetroffen. Vlak voor het begin van de controle gooide een onbekende automobilist twee zakken met twee kilo hennep weg. De bestuurder was kennelijk in de veronderstelling dat de controle al was begonnen. De in beslag genomen sofdrugs vertegenwoordigt een waarde van enkele duizenden euro’s.

De grote verkeerscontrole werd om drie redenen gehouden. Allereerst wil de politie de veiligheid op de weg bevorderen. Daarnaast wil de politie de samenwerking met andere organisaties versterken. Ten slotte wil de politie alcoholmisbruik in het verkeer tegengaan.
Provincie:
Tag(s):