dinsdag, 28. oktober 2008 - 16:33

Multinational Silveren Elefant komt naar Breda

Breda

Met de officiële ondertekening van het huurcontract heeft de Chinese directie van Silver Elefant de vestiging in Breda definitief gemaakt. Binnenkort opent het bedrijf haar poorten aan de Gieterijstraat. Aanvankelijk zullen vier medewerkers de Bredase bedrijfsactiviteiten verzorgen. Verwachting is dat zij er binnen anderhalf jaar zo’n 20 collega’s bij krijgen.

Silver Elephant ontwikkelt en produceert biologische voedingsmiddelenadditieven, die vooral dienen om die voedingsmiddelen te conserveren. Deze biologische conserveringsmiddelen worden in diverse takken van de voedingsmiddelenindustrie gebruikt, waaronder vleesindustrie, bakkerij en frisdrankenindustrie. Vanuit Breda kan Silver Elephant in de toenemende vraag van de Europese markt voorzien.

Wethouder Economische Zaken Breda, Els Aarts-Engbers: “Eerder besloten multinationals als Amgen en Abbott al hun Europese verkoop- en distributieactiviteiten hier te huisvesten. Ook Alfa Laval, dat meer op voeding is gericht, koos al voor Breda. Het wordt dus een breed cluster met voedingsmiddelen, additieven en farmaceutische producten. Het is een kansrijke sector en in combinatie met de kracht van onze regio als Nederlands beste ‘logistieke hotspot’, verwachten we gunstige effecten ervan op de werkgelegenheid. In die context haal ik graag de groei van Amgen aan: het bedrijf startte met vijf medewerkers en inmiddels werken er zo’n 500 mensen.�
Provincie:
Tag(s):