woensdag, 16. april 2008 - 21:56

Munitie gevonden bij verdachte van diefstal

Nunspeet

De politie heeft afgelopen week bij de doorzoeking van een woning van een 22-jarige Nunspeter tientallen stuks munitie aangetroffen. Naast onklare mortier- en pantser-granaten trof de politie ook scherpe munitie aan. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt, waarna hij in vrijheid is gesteld.

De verdachte was op 10 april aangehouden nadat de politie was getipt dat er bij een leegstaand pand aan de Hoogwolde in Nunspeet koper werd gestolen. De verdachte werd samen met een plaatsgenoot aangehouden. Deze laatste bleek op een in Nunspeet gestolen fiets te rijden.

Bij het onderzoek werd in overleg met de officier van justitie de woning van de verdachte doorzocht. Hier werden meerdere onklaar gemaakte mortier- en pantsergranaten aangetroffen. Ook werden er enkele tientallen patronen aangetroffen, waarvan een deel nog geschikt was om af te vuren. De aangetroffen zaken zijn in strijd met de Wet Wapens en Munitie en zijn in beslag genomen.

Ook werd bij de jongeman een in maart in Nunspeet gestolen fiets aangetroffen. Tijdens het verblijf in een politiecel heeft hij ondermeer zijn matras vernield en de arrestantenwachten onheus bejegend. Deze feiten worden ook opgenomen in het proces-verbaal.

Het opgemaakt proces-verbaal wordt binnenkort ingeleverd bij het Openbaar Ministerie voor de verdere afhandeling.
Provincie:
Tag(s):