dinsdag, 23. september 2008 - 17:16

Musea gratis toegankelijk tijdens “Museum Na/8 “

Terneuzen

Na het succes van vorig jaar, nemen ook dit jaar weer een aantal musea in de gemeente Terneuzen deel aan de “Museum Na/8 “ op vrijdag 17 oktober aanstaande.Tussen 20.00 uur ’s avonds en één minuut na middernacht presenteren Zeeuwse musea zich deze avond in al hun facetten tijdens de 2e editie van de Zeeuwse museumnacht.

De meeste deelnemende musea, zo ook die onze gemeente, zijn geopend vanaf 20.00 uur (vandaar de titel Na/8) en sluiten om 00.01 uur.
De museumNa/8 is een initiatief van de Vereniging van Zeeuwse musea en de Stichting Cultureel Erfgoed Zeeland.

Doel van het initiatief is om nieuw publiek in de eigen regio kennis te laten maken met het museum of oude kennis te vernieuwen.

Welke musea in de gemeente Terneuzen nemen deel aan de 2e MuseumNa/8 ?

Dat zijn het Gdynia Museum WO II in Axel, het Industrieel museum Sas van Gent en het Streekmuseum “Het land van Axel� en het Witte’s museum, beiden gevestigd in Axel.
Elk museum heeft deze avond haar eigen activiteiten die voor het publiek gratis toegankelijk zijn.

Uiteraard hoort daar ook een kijkje in de vaste collectie bij maar wat kunt u behalve de vaste collecties nog meer verwachten ?

- Gdynia Museum Wo II ( Tweede Verkorting 3): oude legervoertuigen te bezichtigen in een mooie entourage met sfeervolle fakkelverlichting.

- Industrieel Museum Sas van Gent (Kerkhoflaan 5) : verhalenverteller en muzikale omlijsting.

- Streekmuseum “Het land van Axel� (Noordstraat 11) : verhalenverteller, afgewisseld met accordeonmuziek , tentoonstelling van olieverfschilderijen van Cees van Langevelde.

- Fotografie en Radio Witte’s Museum ( Bastionstraat 45): interessante toelichting op de unieke collectie van dit museum.

In alle musea wordt u verwelkomd met een drankje en / of een hapje !
Provincie:
Tag(s):