maandag, 26. mei 2008 - 23:23

Musical 'Jungle Book' groot succes!

Mijdrecht

Het is ze weer gelukt. Drie jaar geleden brachten ze de musical 'Oliver' met succes op de planken. Nu verzorgde kindermusicalkoor 'De Regenboog' afgelopen zaterdag en zondag weer een spetterend optreden: de musical 'Jungle Book'. Aan de voorstelling, die in partycentrum De Meijert in Mijdrecht plaatsvond, namen zo'n dertig kinderen tussen 6 en 16 jaar deel.

Vanaf het eerste moment werd het publiek meegezogen in het verhaal over de wees Mowgli, die opgroeit bij de wolven en meegenomen wordt door Bagheera de panter. Die wil Mowgli naar het mensendorp brengen, want daar hoort hij thuis.

Onderweg ontmoet Mowgli veel dieren uit de jungle, maar er is er niet één die echt bij hem past. Zo wil Baloe een beer van hem maken en ziet Ka, de slang, een lekker hapje in hem. De apen vinden Mowgli vooral leuk als speelbal. Alleen koning Louie wil hem nog wel helpen, tenminste als hij van Mowgli het vuur krijgt. De olifanten willen hem, ook zonder slurf, wel bij hun leger inlijven. En Shere Khan, de tijger, lust hem rauw. Ook de gieren azen op deze -in hun ogen- vreemde loopvogel. Maar door de vasthoudendheid van Bagheera komt Mowgli uiteindelijk toch waar hij zijn moet: het mensendorp. Daar vindt Mowgli herkenning en liefde bij een meisje Shanti: een mens gelijk aan hemzelf.

De versie van Jungle Book, die de Regenboog opvoerde, week behoorlijk af van het oorspronkelijke verhaal. Zo zijn niet alle liedjes gehandhaafd en liedjes uit andere bekende musicals zijn bewerkt en vertaald door Hans van Veen en Mary Verlaan, en tussengevoegd.
Het resultaat mocht er zijn. Het publiek kon genieten van mooie muziek, een prachtig decor, schitterende kostuums en heerlijk spel van de kinderen.

De voorstelling stond onder leiding van Mary Verlaan, Berna van der Wilt en Erica Handofsky. Maar achter de schermen werkten er nog zo'n twintig vrijwilligers mee. Verder zorgde Marjolein Latour voor de zangtechnische ondersteuning en verzorgde Jantine de Geest de choreografie.
Het werd een onvergetelijk weekend!!
Provincie:
Tag(s):