zaterdag, 17. mei 2008 - 17:45

Musical over Pierre Cuypers uitverkocht

Roermond

Volgende week wordt het Cuypersjaar, dat in 2007 van start ging, afgesloten met een serie musicalvoorstellingen over de Roermondse archtitect. In de voorbereiding naar de musical vond er zaterdag nog een repetitie plaats met alle acteurs in Roermond.

De musical is inmiddels uitverkocht. Dit betekent dat er zo’n 5000 kaarten verkocht zijn voor de 7 voorstellingen in Theaterhotel de Oranjerie. De eerste voorstelling zal woensdag 21 mei plaatsvinden. Omdat er veel vraag was naar het bijwonen van de musical, heeft de organisatie besloten om ook kaarten beschikbaar te stellen voor de try-out van 20 mei.

De Roermondse stadsdichter Hans van Bergen schreef het script, gebaseerd op historische bronnen. Samen met de indrukwekkende decors en de muziek van Hub Boesten vertelt dat een meeslepend verhaal, onder regie van de jonge veelbelovende regisseur André van Hest. De meer dan 40-koppige cast bestaat uit grotendeels professionele acteurs voor de hoofdrollen, waaronder bekende namen uit de musical- en theaterwereld als Paul Vaes (als Pierre Cuypers), Roosmarijn van Lint (als Cuypers 2e vrouw), Erik Adriaan Ploeg (Franz Stoltenberg Jr.) en Roermondenaar Geert Belgers (Franz Stoltenberg Sr.).
Provincie:
Tag(s):