dinsdag, 22. juli 2008 - 18:32

Muur langs Sonsbeeksingel onvoldoende verankerd

Arnhem

De Sonsbeeksingel is op de plaats, waar de weg over de St.Jansbeek heen gaat, afgesloten voor vrachtwagens en voor voetgangers.Bij werkzaamheden is vrijdagmiddag gebleken, dat de muur langs de weg onvoldoende is verankerd.

De muur vangt de druk van de weg op, waar die de Jansbeek kruist bij de De la Reijstraat. Het voetpad dat langs de muur loopt, is uit veiligheidsoverwegingen afgezet. Ook is de weg ter plekke afgesloten voor zwaar verkeer; personenauto's en fietsers kunnen wel doorrijden. Het is nog niet duidelijk wat de oorzaak is en wanneer het herstelwerk uitgevoerd kan worden.

Vrijdag 18 juli is onderzoek gedaan hoe de sierlijke lantaarnpaal, die op de brug komt te staan, verankerd kan worden. Daarbij kwam aan het licht dat de versteviging van de muur tussen weg en water op enige plaatsen is beschadigd. Het gaat om enkele verankeringen van de brug. Mogelijk hebben die schade opgelopen bij de plaatsing van rioolputten of andere werkzaamheden aan de weg.

Eerst wordt nu uitgezocht hoe de schade is ontstaan, voordat die hersteld kan worden. Omdat het vakantietijd is, kan de reparatie of de vervanging van de verankeringen tot na de bouwvak op zich laten wachten.
De doorgang is alleen afgesloten voor zwaar verkeer en voor voetgangers.

Het deel van de Sonsbeeksingel ten oosten van de St. Jansbeek blijft bereikbaar vanaf de Apeldoornseweg. De gevolgen voor het verkeer zijn beperkt, omdat de Sonsbeeksingel vooral is bedoeld voor bestemmingsverkeer en dus een beperkt verkeersaanbod heeft.
Provincie:
Tag(s):