woensdag, 9. april 2008 - 14:48

Mysterie Gouden steen blijft regionaal nieuws bepalen

Vught

Aan het mysterie rond de gouden stenen in Tilburg en Eindhoven lijkt nog even geen eind te komen nu woensdagochtend in Vught, voor de Frederik Hendrikkazerne, opnieuw een steen is aangetroffen.

Ook op deze steen staat het Romeinse cijfer VII en een vraagteken. Op de steen in Eindhoven werd de inscriptie DER met het romeinse cijfer V gevonden.

Er zijn tot nu toe 5 stenen gevonden met de volgende inscripties:


II - LEK
III - KER
IV - VER
V - DER
VII - ?

Achter elkaar gezet staat er tot nu toe "Lekker Verder" en een vraagteken. Steen I en VI ontbreken dus nog.

Bij het Eindhovens Dagblad is tot nu toe nog geen geheimzinnige brief binnengebracht zoals die bij het Brabants Dagblad en Omroep Brabant verschenen. Gisteravond kwam er een brief binnen met daarin de tekst over Gods toorn die op Tilburg zal neerdalen. Het is onduidelijk of die brieven iets te maken hebben met de stenen zoals ze suggureren of dat anderen ze sturen die niets met de stenen te maken hebben.


Het is op dit moment nog onduidelijk wie er achter de stenen-actie zit.

Wel is in de vroege ochtend op de Nieuwlandstraat in Tilburg door een voorbijganger gezien hoe twee mannen met behulp van een vrachtwagen één steen werd afgeladen. Daarbij hebben de ‘daders’ wel eerst een zwarte zak gehangen over de beveiligingscamera die daar aan een gevel bevestigd is.

In Eindhoven zag bewoner Lowie Maas vanuit zijn slaapkamer raam hoe rond 4.30uur vier mannen met een gele vrachtwagen met kraan de steen plaatsten op de trap van zijn appartementencomplex op de hoek Heezerweg met de Floralaan - Oost. Het plaatsen was in slechts luttele minuten gebeurd.
Provincie:
Tag(s):