zondag, 8. juni 2008 - 13:43

Mysterieuze ontploffing in woning

Amersfoort

Op zaterdagmiddag 7 juni vond een ontploffing in een woning plaats. Rond 14.45 uur werden de politie en brandweer naar een woning aan de Chopinstraat gestuurd in verband met een binnenbrand. Ter plaatse bleek geen sprake van brand te zijn, maar er hing wel rook in de woning. De 55-jarige bewoner verklaarde dat terwijl hij in zijn woonkamer zat, hij glasgerinkel hoorde en vervolgens een harde knal.

Deze knal bleek afkomstig uit een andere ruimte in het huis. De brandweer en ambulance kwamen ook ter plaatse. De brandweer trof geen brandhaard aan. Omdat de 55-jarige bewoner ondanks de rook in de woning was gebleven, werd hij door personeel van de ambulance onderzocht. Daar het vermoeden bestond dat de bewoner mogelijk zelf iets in de woning tot ontploffing had gebracht, werd hij aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Door rechercheurs van de afdeling Forensische Opsporing werd een onderzoek in de woning ingesteld. Daaruit bleek dat mogelijk van buiten de woning iets in de betreffende kamer was gegooid, wat daarna was ontploft. Een getuige verklaarde te hebben gezien dat inderdaad iemand van buitenaf iets in die kamer had gegooid. De bewoner is daarop in de loop van de middag in vrijheid gesteld. De politie zet het onderzoek naar de ontploffing voort.
Provincie:
Tag(s):