donderdag, 16. oktober 2008 - 17:37

N 347 Rijssen-Nijverdal vanaf vrijdagmiddag open

Rijssen

De provinciale weg N 347, gedeelte Rijssen-Nijverdal, is vanaf vrijdag 17 oktober 15.00 uur weer open voor al het verkeer. De werkzaamheden zijn een week eerder klaar dan gepland. Dit heeft de provincie Overijssel donderdag 16 oktober laten weten.

Er is de komende drie weken nog wel enige verkeershinder op de hoofdrijbaan te verwachten door onder andere kleine afrondende werkzaamheden voor aansluitingen en verlichting. Het verkeer wordt dan plaatselijk geregeld met verkeersregelaars. De weg wordt officieel heropend op woensdagmiddag 19 november.

Gedeputeerde Job Klaasen is blij dat de werkzaamheden eerder klaar zijn. �Op verzoek van de provincie heeft de aannemer extra menskracht en machines ingezet. Ook de weersomstandigheden hebben ertoe bijgedragen dat het werk eerder afgerond is�.

“De tijdswinst van een week is prima voor de omwonenden, ondernemers en andere weggebruikers. Die hoeven nu niet meer om te rijden. Het komt de bereikbaarheid van de regio ten goede.�

Verbeteringen
Aan de N 347 is niet alleen groot onderhoud gepleegd; de weg is ook veiliger gemaakt in het kader van ‘Overijssel doet meer voor verkeer’. Zo is er aan beide kanten van de hoofdrijbaan bermverharding aangelegd.

Op de kruising van de provinciale weg met de gemeentelijke wegen Blokkendijk en Zunaweg is een rotonde aangelegd. Daarnaast is de N 347 voorzien van een parallelweg voor langzaam verkeer. Verder is de weg voorzien van nieuwe markering.

Hierbij gaat het om een dubbele doorgetrokken streep met in de as wegdekreflectoren. Tenslotte is de duiker, die lag in de kruising van de Elsenerbeek met de provinciale weg, vervangen door drie bruggen, zodat dieren veilig van de ene kant naar de andere kant kunnen.

De werkzaamheden kosten ruim 3 miljoen euro. Financiers zijn de provincie Overijssel, Regio Twente, de Landinrichtingsdienst Rijssen en het waterschap Regge en Dinkel.
Provincie:
Tag(s):