dinsdag, 4. maart 2008 - 12:21

N281 deels afgesloten wegens spoed werkzaamheden

Heerlen

In verband met de slechte toestand van de stadsautoweg N281 worden in de nachten van woensdag 5 maart en donderdag 6 maart spoed reparatiewerkzaamheden uitgevoerd.

Woensdagavond van 20.00 uur tot donderdagmorgen 07.00 uur zal de westelijke rijbaan richting Vaals worden afgesloten vanaf de aansluiting van de A76 bij ten Eschen/Nuth tot aan Avantis. De op- en afritten blijven wel open met uitzondering van: afrit Atrium, op/afrit Imsteraderweg en afrit de Beitel, waarvoor omleidingroutes worden aangegeven. Het verkeer wordt over een rijstrook geleid.

Donderdagavond vanaf 20.00 uur tot de volgende morgen 07.00 uur zal de oostelijke rijbaan richting Nuth vanaf de Beitel tot aan het Loon deels worden afgesloten. Het verkeer zal over één rijstrook worden geleid. De opritten de Beitel, Imsteraderweg en M.L. Kingweg worden afgesloten en voorzien van een omleidingroute.

Aanleiding voor de werkzaamheden zijn gaten in het asfalt. Tot nu toe zijn de gaten met minder rigoureuze maatregelen - 'koud asfalt' - gedicht. Dit had echter slechts een kortdurend resultaat. Vandaar dat nu is besloten tot een aanpak die ook voor de lange termijn een goed wegdek kan garanderen, nl. frezen en nieuw asfalt leggen. Dit vereist bovenstaande grootschalige verkeersmaatregelen.
Provincie:
Tag(s):