zondag, 30. november 2008 - 15:02

N347 veiliger door milieuvriendelijke bermen

Goor

Een deel van de beplanting bestaat uit snelgroeiend hakhout en dient als biomassa voor het opwekken van bio-energie. Ook brengt de provincie beplanting aan die fijnstof, CO2-uitstoot en andere luchtvervuiling opvangt. De werkzaamheden vinden plaats in december 2008/januari 2009 (grondverbetering) en maart 2009 (beplanting). Dit heeft de provincie laten weten.

Om aanwonenden en andere belangstellenden hierover te informeren organiseert de provincie een inloopavond op maandag 1 december 2008 tussen 19.00 en 21.00 uur in restaurant Poort van Twente, Enterstaat 188 in Rijssen. Tijdens de inloopavond zijn vertegenwoordigers van de provincie Overijssel aanwezig om de plannen toe te lichten en om vragen te beantwoorden.

De plannen met de bermen maken onderdeel uit van ‘Overijssel doet meer voor verkeer’. Onder dit motto werkt de provincie aan een versnelde verbetering van de verkeersveiligheid en bereikbaarheid op provinciale wegen. De versnelde aanpak is gebaseerd op kosteneffectieve maatregelen, dat wil zeggen op een sobere manier een maximaal resultaat boeken om de verkeersveiligheid te vergroten.

In dit verband heeft de provincie ongevalsgroepen in beeld gebracht, die vaak voorkomen. Eén van deze groepen betreft ongevallen die een relatie hebben met (te) hoge snelheden. Dit type ongeval komt onder andere voor op de N347 tussen Goor en Rijssen. Niet lang geleden is de maximumsnelheid daar verlaagd van 100 km per uur naar 80 km per uur.

Door de gestrektheid van het tracé en de brede bermen wordt de automobilist echter nog steeds verleid toch weer een hoge snelheid aan te houden. Om dit effect tegen te gaan wil de provincie de brede bermen opvullen met beplanting. De weg lijkt dan smaller, waardoor weggebruikers eerder geneigd zijn om langzamer te rijden.
Provincie:
Tag(s):