dinsdag, 1. april 2008 - 8:40

Na 33 jaar toch concert Lou Reed’s Berlin

Ede

Lou Reed en zijn fans moesten 33 jaar wachten op het concert dat in deze film gepresenteerd wordt. In 1973 nam Reed 'Berlin' op, een ambitieus album dat een scherp contrast vormde met zijn superhit 'Walk on the Wild Side'. De verschillende songs, in een orkestarrangement, gingen over dezelfde personages en over jaloezie, woede en verlies.

De scherpe recensies die het album kort na zijn release kreeg, deden de hoop die Reed en zijn producer Bob Ezrin koesterden om het live te brengen uiteen spatten. Maar nu, 33 jaar later, is het toch zo ver. Julian Schnabel regisseerde de productie en filmde vijf nachten lang in het New Yorkse St. Ann's Warehouse.

Zijn dochter Lola draaide de impressionistische filmpjes die tijdens het optreden geprojecteerd worden en de narratieve elementen van de muziek verhogen. Reed, die nu 60-plus is, is nog altijd even cool. De band is schitterend en wordt begeleid door het Brooklyn Youth Chorus dat het achtergrondkoor vormt. Er is heel veel veranderd sinds 1973, maar het verstrijken van de tijd maakt de songs nu nog veel beklijvender.

Lou Reed’s Berlin is te zien op vrijdag 4 en zaterdag 5 april om 21.15 uur en zondag 6 april om 16.15 uur.
Provincie:
Tag(s):