donderdag, 5. juni 2008 - 20:26

Na 75 jaar valt doek voor 'Steeds Voorwaarts'

Tilburg

Turn- en gymnastiekvereniging Steeds Voorwaarts bestaat dit jaar 75 jaar! Reden genoeg voor een feest voor alle leden. Helaas is er nog een reden om dit feest extra speciaal te maken. Het is namelijk het allerlaatste feest van Steeds Voorwaarts. De vereniging houdt eind juni na 75 jaar op te bestaan.

Steeds Voorwaarts wordt al lange tijd draaiende gehouden door dezelfde kleine, maar gemotiveerde groep mensen. Helaas blijkt het al een aantal jaren lastig om nieuwe vrijwilligers te vinden voor het bestuur en om les te geven. Er vallen door studie of leeftijd vrijwilligers af, maar er komen er geen meer bij. En hoewel de sfeer en betrokkenheid uistekend zijn, kan de overgebleven groep de organisatie van de vereniging helaas niet meer bolwerken. Steeds Voorwaarts heeft dan ook met pijn in het hart de conclusie moeten trekken dat er op de langere termijn geen toekomst meer is voor de vereniging.

Voor alle 115 (jeugd)leden heeft Steeds Voorwaarts een plekje gevonden bij andere turn- en gymnastiekverenigingen in Tilburg. Ook de overgebleven vrijwilligers worden daar uiteraard met open armen ontvangen. Van het feest voor het 75-jarig bestaan maakt Steeds Voorwaarts nu een extra groot hoogtepunt. Op 14 juni is het voor alle leden de hele dag feest in de gymzaal, met workshops en lunch. En ’s middags geven de jeugdleden voor hun ouders, opa’s, oma’s, broertjes en zusjes nog een fantastische demonstratie. Daarna sluit de vereniging voorgoed de deuren.
Provincie:
Tag(s):