zondag, 18. mei 2008 - 20:32

Naakte mannen zorgen voor onrust

Hoogeveen

In Hoogeveen zorgden twee naakte mannen zaterdagavond en -nacht voor onrust en hilariteit. Vanaf ongeveer 22.30 kreeg de politie meerdere meldingen over een naakte man die op verschillende plaatsen mensen lastig viel. Dit gebeurde ondermeer in de Kastanjelaan, Kymmellstraat en Pottingastraat.

In de Kastanjelaan stond de man bij mensen in de tuin en bij een andere woning had hij voor de deur gestaan. In de Kastanjelaan werd een stapel kleding gevonden van zeer waarschijnlijk de naakte man. In de kleding zat namelijk ook een legitimatiebewijs van een man tegen wie al vaker proces-verbaal is opgemaakt voor openbare schennis.

De politie heeft de man nog niet kunnen vinden, maar zijn identiteit is bekend dus hij kan binnenkort bezoek van de politie verwachten. Een 23 jarige vrouw uit Hoogeveen heeft inmiddels aangifte gedaan. Zij werd al fietsend door hem lastig gevallen.

Terwijl de zoektocht naar de eerste naakte man ondertussen is gestaakt, worden agenten tegen 06.30 uur in het centrum onverwacht geconfronteerd met een tweede naakte man. Een 22 jarige man uit Hollandscheveld liep daar over straat, alleen gekleed in een paar witte sportsokken. Hij is aangehouden en weer in zijn kleding, die in de buurt lag, gehesen.

De man stonk niet alleen naar drank maar ook naar toiletreiniger. Dit bleek achteraf ook de reden te zijn van zijn naaktloperij. Op het politiebureau verklaarde hij na een avondje stappen door vrienden bespoten te zijn met toiletreiniger. Omdat dit ontzettend stond trok hij voor de lol zijn kleren uit. Dit grapje kost hem echter € 150,-. Deze boete kreeg hij namelijk opgelegd voordat hij het politiebureau mocht verlaten.
Provincie:
Tag(s):