zaterdag, 9. februari 2008 - 22:18

NAC Breda boekt historische zege op FC Utrecht

(Elfvoetbal) NAC Breda heeft zaterdagavond in het thuisduel tegen FC Utrecht een historische zege geboekt. De ploeg van Ernie Brandts won voor de zesde maal op rij, wat een record is voor de Brabanders.

Na één minuut en twintig seconden zat de thuisploeg al op rozen. Een vrije trap van Csaba Fehér werd uitstekend ingekopt door Rob Penders, die FC Utrecht-doelman Wesley de Ruiter volledig kansloos liet.

Na precies een kwartier spelen kwam het eerste wapengekletter van de bezoekers. Gregor van Dijk mocht aanleggen voor een vrije trap. De aanvoerder trapte beheerst en met veel gevoel de bal over de muur heen, maar Jelle Ten Rouwelaar redde uitstekend.

FC Utrecht liet na de kans van Van Dijk beter voetbal zien. Met vlotte combinaties sneden de Domstedelingen door de Bredase verdediging heen. Cedric van der Gun was de eerste helft een ware plaag voor de NAC-defensie. De aanvaller had in de 20ste minuut een prima steekbal op Tom Caluwé in huis. De Belg lobde de bal over Ten Rouwelaar, maar Penders was op tijd om de bal van de lijn te halen.

De NAC-defensie leek te bezwijken onder de Utrechtse druk. De thuisploeg kwam nauwelijks van de eigen helft en de snel uitgevoerde counters werden rap onderbroken door de verdedigers van de bezoekers.

Na de onderbreking bracht Brandts Fouad Idabdelhay in het veld voor Fehér.De omzetting deed de Brabanders zichtbaar goed. De Domstedelingen hadden moeite met de aanvallende speelwijze van de tegenstander en konden het niveau van de eerste helft niet meer halen. NAC controleerde de wedstrijd en ontregelde het spel van de Utrechters.

Tot overmaat van ramp voor de bezoekers moest Van der Gun het veld geblesseerd verlaten. De aanvaller, die al zo veel blessureleed achter de rug heeft, leek zich te verstappen en kon niet verder. Hij werd vervangen door Rick Kruys.

Kansen bleven voor beide ploegen uit in de tweede helft. De Bredanaren gingen slecht om met de geboden ruimte, terwijl de ploeg van trainer Willem van Hanegem zichzelf stuk bleef lopen op de geel-zwarte muur. Robin Nelisse wist nog te scoren in de laatste minuut, maar zijn treffer werd terecht afgekeurd na opzichtig hands van de spits.

NAC Breda nestelt zich door de overwinning in de top vijf. FC Utrecht blijft achtste, maar raakt door de verliespartij de ploegen boven zich uit het oog.
Categorie:
Tag(s):