zondag, 30. maart 2008 - 18:27

NAC neemt wraak op Feyenoord

(Elfvoetbal) NAC Breda heeft zondagmiddag, in het eigen Rat Verlegh-Stadion, Feyenoord met 3-1 weten te verslaan. Hiermee nemen de Brabanders revanche voor de verloren halve finale in de KNVB Beker, twaalf dagen terug.

De ploeg van scheidend trainer Bert van Marwijk begon goed aan de wedstrijd en kwam al vroeg op voorsprong. Leroy Fer, die pas vlak voor de wedstijd kreeg te horen dat hij zou beginnen (blessure Sahin), scoorde uit een assist van Michael Mols. Het doelpunt was ook een persoonlijk succes voor de 18-jarige verdediger. Fer maakte namelijk tegen NAC zijn eerste goal in het betaalde voetbal.

Feyenoord had voor rust vooral moeite met de rushes van uitblinker Kurt Elshot. Luigi Bruins liet de rechtsback keer op keer vrij doorlopen. In de 32ste minuut kostte dit Feyenoord een tegentreffer. Edwin de Graaf legde de bal panklaar voor Elshot, die vervolgens laag en hard in de rechterhoek de gelijkmaker binnenschoot. Na de goal gooide de thuisploeg er nog een schepje bovenop en kwam het vijf minuten voor rust op voorsprong. Na een scrimmage, waar Henk Timmer en Kevin Hofland op de doellijn redding brachten, scoorde Molhoek alsnog uit een voorzet van ex-Feyenoorder Joonas Kolkka.

NAC voetbalde na de pauze, als zo vaak dit seizoen, de wedstrijd volwassen uit. Feyenoord deed er alles aan de achterstand ongedaan te maken, maar het ontbrak de Rotterdammers aan stootkracht. Invaller Matthew Amoah besliste twintig minuten voor tijd het duel. Diezelfde Amoah kreeg vlak voor tijd nog een strafschop, maar zijn zwakke inzet was een makkelijke prooi voor Timmer.

Het stoppen van de strafschop is voor de Feyenoord-doelman een heel klein lichtpuntje in een zeer ongelukkige week. Afgelopen woensdag ging Timmer, met Oranje tegen Oostenrijk, tweemaal opzichtig de fout in. Ook in dat duel kreeg de geboren Hierdenaar, net als zondagmiddag, drie treffers om de oren.

Door de winst is de 'Parel van het Zuiden', drie speelrondes voor het einde van de competitie, bijna zeker van een plek bij de eerste vijf. Feyenoord zal er nog alles aan moeten doen om een ticket voor de play-offs om Champions League voetbal te bemachtigen.
Categorie:
Tag(s):