zondag, 17. februari 2008 - 17:26

NAC wint weer met 1-0

(Elfvoetbal) NAC Breda heeft ook zondagmiddag uit bij De Graafschap, met alweer 1-0, weten te winnen. Het is de vierde minimale overwinning op rij voor de ploeg uit Breda. Rogier Molhoek werd de matchwinnaar. De dit seizoen van AZ overgekomen middenvelder kopte in de 75e minuut de winnende treffer tegen de touwen, na een hoekschop van Anthony Lurling.

In het eerste bedrijf ontbrak het beide ploegen vooral aan creativiteit. NAC Breda, dat zoals altijd leunt vanuit een georganiseerde verdediging, was via Matthew Amoah en Lurling nog het dichtsbij een treffer. De Graafschap probeerde wel een thuisoffensief te forceren, maar kon simpelweg niet door de sterke verdediging van NAC breken.

Na rust was NAC de betere ploeg. Zonder groots voetbal kregen Loran en Molhoek grote kansen uit een hoekschop. De Graafschap-doelman Jim van Fessem wist echter knap redding te brengen. Met nog een kwartier voetballen kopte Molhoek raak: 0-1. Hierna kon NAC uitlopen naar 0-2, maar was het alweer de uitblinkende Van Fessem die in de weg stond.

Door de overwinning heeft de ploeg van trainer Ernie Brandts nu al zeven wedstrijden achtereen weten te winnen. Door de overwinning stijgt NAC naar de vierde positie op de ranglijst. Door de zeges van Excelsior en VVV dit weekeinde moet ook De Graafschap de komende weken punten gaan halen om niet op de degradatieplaatsten terecht te komen. De ploeg van trainer Jan de Jonge staat op een 12e plaats met een totaal van 26 punten.