maandag, 25. augustus 2008 - 14:29

Nach van 't Limburgs Leed

Venlo

In de nacht van 6 op 7 september vindt in het centrum van Venlo de negende editie van 'De Nach van 't Limburgse Leed' plaats. 'Nach Nege' biedt dialectbands en dialectartiesten een podium. In totaal zullen er 27 bands en artiesten verdeeld over ruim 30 verschillende zalen en café's optreden, meldt de organisatie.

De Roermondse zanger Gé Reinders opent de Nach samen met Showorkest Harmonie Fortissimo uit Venlo op het Lindeboom Hoofdpodium op de Markt voor het stadhuis. De Maastrichtse zanger Erwin Brepoels zal om 22.00 uur openen. De kleinkunstgroep NeutjesRang zoekt tot diep in de nacht Venlose slaapkamers en verrast thuisblijvende muziekliefhebbers op een nachtelijke serenade op de rand van het bed. Opvallend zijn verder de Nachmis van het Venloos Vocaal Ensemble in de Joriskerk en het project 'Plat aan Taofel' dat de Nach samen heeft opgepakt met de Veldeke Krink Venlo.

Ook zal de Priès van 't Limburgs Leed en de Oeuvre-Priès van 't Limburgs Leed weer worden uitgereikt.

Tijdens 'De Nach van 't Limburgs Leed' zullen onder meer nog optreden: Arno Adams, Ben Verdellen, Maud Willems, Kartoesj en Ongenode Gasten. Het laatste optreden is van de Hampelemanne in de Locomotief.
Provincie:
Tag(s):