donderdag, 16. oktober 2008 - 0:29

Nacht van de Nacht

Regionaal

Op zaterdagavond 25 oktober wordt overal in Nederland de duisternis gevierd. Duisternis is in Nederland langzamerhand een zeldzaamheid geworden.Tijdens deze Nacht van de Nacht wordt aandacht gevraagd voor het behoud van duisternis, want ‘lichtvervuiling’ (een overvloed aan lichtprikkels) tast de landschapsbeleving aan, ontregelt de natuur en heeft mogelijk negatieve effecten op de gezondheid van mens en dier.

Het thema in Cadzand-Bad is ‘Romantiek heeft niet veel licht nodig’.

Programma Cadzand-Bad (19.00 – 22.00 uur)
· Nachtverhaal voor kinderen (let op: 18.30 - 19.00 uur) met ‘Oentje Kalkoentje’ door Nel Klaver-Pirovano Locatie: Bezoekerscentrum Het Zwin.

. Nachtparcours uitgezet met lichtgevende wegwijzers over het strand en in de duinen met onderweg verschillende stands. Een routebeschrijving is op 25 oktober verkrijgbaar bij De Zeemeeuw, De Strandloper, De Zwinplaza.en Bezoekerscentrum ’t Zwin, en in de week voorafgaand bij de VVV’s in Cadzand en Sluis.

· Sterrenkijken met sterrenwacht De Polderster. Locatie: op het Zwinstrand.

· Djembé-spelers ‘De troupe van Theijzz’ rond groot kampvuur. Locatie: strandpaviljoen De Zeemeeuw.

· Romantische pianomuziek bij kaarslicht door dhr. Stepman (tot 23.00 uur). Locatie: strandpaviljoen De Strandloper.

· Nachtdichters Charline en Johan Meesters ‘Over de nacht’. Locatie: op het duin, dichtbij strandpaviljoen De Zeemeeuw.

· Nachtvlinders kijken met natuurbeschermingsvereniging ’t Duumpje. Locatie: onderaan de dijk, dichtbij het bezoekerscentrum ’t Zwin.

· Frisbeeën met lichtgevende frisbees met Ruud te Winkel van Stichting Welzijn West Zeeuws-Vlaanderen. Locatie: Zwinstrand.

· Fototentoonstelling ‘(Kunst)licht?’ door Josephine Heinemans. Locatie: café-restaurant De Zwinplaza (naast camping De Zwinhoeve).

Parkeren
Er zijn voldoende parkeerplaatsen bij Bezoekerscentrum ’t Zwin en camping De Zwinhoeve (nabij De Zwinplaza)

Candlelight-diners
Voorafgaand aan dit programma serveren verschillende hotels en restaurants in Cadzand-Bad een candlelight-diner.

Programma ToverSluis in Sluis (19.00 – 21.00 uur)
Bij kinderspeelparadijs Toversluis is het vertrouwde speelgedeelte voor deze nacht donker gemaakt. In schemerlicht kunnen kinderen pompoenen uithollen, maskers maken, waxinelichtjeshouders maken, voeltestjes doen en luisteren naar een spannend nachtverhaal, dat i.s.m. met Archeologisch Museum in Aardenburg is gemaakt. Tenslotte is er een lampionnenoptocht door Sluis. Begin- en eindpunt is Toversluis.

Programma Bos van Erasmus in Nieuwvliet (20.00 – 22.00 uur)
Een natuurgids van Staatsbosbeheer neemt u graag mee op excursie om de nachtdieren van het Bos van Erasmus eens goed te bekijken. Er wordt vertrokken vanaf de parkeerplaats van natuurgebied De Knokkert/Bos van Erasmus.
Provincie:
Tag(s):