zondag, 21. december 2008 - 9:34

Nachtelijke evacuatie bewoners bij grote brand Leiderdorp

Leiderdorp

In de nacht van zaterdag op zondag 21 december zijn rond 02.45 uur ongeveer 125 bewoners boven en naast het winkelcentrum Santhorst in Leiderdorp geëvacueerd vanwege een grote brand die woedde in de supermarkt C1000. Dit heeft een woordvoerder van de politie bevestigd.

Vanwege de grote rookwolken die bij de brand vrijkwamen werden 50 bewoners van het appartementencomplex boven de supermarkt en 75 bewoners van een flat tegenover het winkelcentrum geëvacueerd.

Rond 05.00 uur was de brand onder controle. Hierop zijn de 75 geëvacueerde bewoners van de tegenovergelegen flat weer terug naar hun woning gegaan. De andere 50 geëvacueerde bewoners van het appartementencomplex boven de supermarkt kunnen hun woning pas in nadat er duidelijkheid is of er door de brand
geen schade aan deze appartementen is ontstaan.

De oorzaak van de brand, waarbij geen gewonden zijn gevallen, wordt nog onderzocht. De gemeente heeft zondagmiddag bekendgemaakt dat
alle woningen boven de C1000 voorlopig zijn afgesloten.

De meeste bewoners hebben inmiddels een slaapplaats bij familie en kennissen gevonden, voor de overgebleven bewoners zijn kamers in een hotel beschikbaar gesteld.

De laagbouw van winkelcentrum de Santhorst is nog niet geschikt voor bewoners om naar terug te keren. De gemeente biedt de bewoners tijdelijke slaapplaatsen aan in het IBIS hotel. De bewoners zullen daar zeker tot morgen moeten blijven.
Provincie:
Tag(s):