vrijdag, 26. september 2008 - 20:53

Nadenken over de dood tijdens Uitvaartwensendag

Amsterdam

Veel mensen denken niet na over hun uitvaart en weten niet wat er allemaal mogelijk is. Uit onderzoek van een grote uitvaartverzorger blijkt dat 94% van de mensen hun uitvaartwensen niet heeft vastgelegd. Nabestaanden moeten dan beslissingen nemen over de invulling van de uitvaart zonder te weten wat de overledene zelf had gewild.

Omdat bij een uitvaart veel meer komt kijken dan de vraag of er begraven of gecremeerd moet worden, organiseert Yarden op zondag 5 oktober 2008 de Uitvaartwensendag. Op deze dag is te zien wat er allemaal mogelijk is op het gebied van uitvaarten met muziek, catering, bloemen, kisten, rouwdrukwerk en herdenkingsvormen. Ter plekke kunnen mensen een uitvaartwensenformulier aanvragen.

Muziek is hét middel om een uitvaart persoonlijk te maken. Veel mensen weten spontaan welke nummers zij willen laten horen op hun uitvaart. Vandaar dat ervoor gekozen is om muziek centraal te stellen tijdens deze uitvaartwensendag. Op alle vestigingen zijn live optredens te beluisteren. Bij de vestiging Nieuw Eijkenduinen in Den Haag zal Mathilde Santing een mini-optreden verzorgen.

Met een uitvaartbus in een intieme sfeer met de hele familie en de kist met de overledene naar het crematorium? Rosé met tapas serveren in plaats van koffie met cake? Tegenwoordig kijkt men nergens meer van op en kan vrijwel alles geregeld worden.
Categorie:
Tag(s):