vrijdag, 7. maart 2008 - 13:06

Nader onderzoek brand Armando Museum

Amersfoort

Het openbaar ministerie Utrecht heeft besloten nader onderzoek in te stellen naar de brand in de Amersfoortse Elleboogkerk op 22 oktober 2007. In de kerk zat het Armando museum gevestigd. Dit onderzoek zal bestaan uit het horen van getuigen en nader forensisch onderzoek. Het openbaar ministerie Utrecht komt tot deze beslissing na uitvoerige bestudering en vergelijking van het dossier van politie met het recent ontvangen dossier van de verzekeringsmaatschappij, die ook onderzoek heeft gedaan naar de brand.

Alhoewel het onderzoek door de politie gedegen en uitvoerig is geweest, zijn er – gelet op alle informatie die nu beschikbaar is - toch nog enkele bijzonderheden en vraagpunten waar het openbaar ministerie een antwoord op wil hebben.

Het openbaar ministerie Utrecht vindt dat bij een dergelijke grote brand van zo’n beeldbepalend en monumentaal pand als de Elleboogkerk, alles tot in de details uitgezocht moet worden en twijfel over de oorzaak en schuld bij de brand zo veel mogelijk moet worden weggenomen.

Het is moeilijk aan te geven hoeveel tijd nodig is voor dit nadere onderzoek maar het zal zeker een aantal maanden in beslag nemen.
Provincie:
Tag(s):