maandag, 20. oktober 2008 - 21:00

NAM begint met voorbereidende werkzaamheden locaties Schoonebeek

Schoonebeek

De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) werkt vanaf maandag 20 oktober aan de voorbereidende werkzaamheden voor het aanleggen van de boorlocaties rond Schoonebeek. De werkzaamheden zijn noodzakelijk om begin 2009 te kunnen starten met de booractiviteiten.

Voor de ontwikkeling van het olieveld in Schoonebeek zullen vanaf volgend jaar in totaal 73 putten op 18 boorlocaties worden aangelegd. Vanaf maandag 20 oktober zal op een van de locaties gestart worden met het heien van stoofpijpen, de buitenste mantelbuis waaraan volgend jaar de uiteindelijke putten worden bevestigd. Deze werkzaamheden vinden plaats op de locaties nabij de Europaweg en De Maden. Het heien neemt per locatie gemiddeld twee weken tijd in beslag.

De heiwerkzaamheden worden van maandag tot en met vrijdag van 07.00 – 19.00 uur en zaterdags van 08.30 uur - 18.00 uur uitgevoerd. Zodra deze werkzaamheden zijn verricht zal de locatie verder worden aangepast en wordt het terrein rondom de locatie toegankelijk gemaakt voor de komst van de boortoren. Alle voorbereidende werkzaamheden zullen in etappes per boorlocatie worden uitgevoerd. De gemeente Coevorden heeft de benodigde vergunningen aan de NAM verleend.

Op het terrein rond de toekomstige boorlocaties staat tijdelijk allerlei materieel dat nodig is voor de verschillende activiteiten. Om al het materiaal aan- en af te voeren, zullen de komende tijd extra transporten plaatsvinden rond Schoonebeek.
Provincie:
Tag(s):