donderdag, 21. augustus 2008 - 13:21

Nationaal Kampioenschap Veebeoordelen in Groningen

Groningen

De Ossenmarkt in Groningen, een plein met rondom grote monumentale huizen, deed vanaf 1630 tot 1892 dienst als veemarkt. Op zaterdag 13 september a.s. zal de geschiedenis zich gaan herhalen. Dan organiseert NAJK in samenwerking met CRV Holding BV het Nationaal Kampioenschap Veebeoordelen met roodbonte en zwartbonte koeien.

Maarliefst 65 echte koeienkenners hebben zich afgelopen maanden geplaatst voor het NK via de lokale en provinciale voorrondes in het land. Het belooft een waar spektakel te worden met een ijzersterk deelnemersveld, gezien het dit jaar voor het eerst één grote wedstrijd wordt.

Namens de provincie Groningen stelt het bedrijf van de familie Verdam uit Feerwerd hun koeien beschikbaar voor de wedstrijd. Sinds half jaren 90 is de familie de fokkerijkoers ingeslagen om hiermee een probleemloze veestapel te fokken met een goede productieaanleg.

De wedstrijd begint om 10.00 uur. Rondom dit evenement worden ook leuke activiteiten georganiseerd. Vanaf 10.15 uur gaan de koeien en de deelnemers de ring in. In de ochtendronde worden twee groepen van vier koeien beoordeeld. In de middagronde zijn dit vijf koeien waarbij de mondelinge ronde bepalend is voor de deelnemers. Wie wordt dit jaar de allereerste kampioen van het NK Veebeoordelen rood- en zwartbont. Vanaf 15.30 uur staat de prijsuitreiking gepland.
Provincie:
Tag(s):