woensdag, 18. juni 2008 - 20:35

Nationale B-League volleybal

Tilburg

Stichting TopVolleybal Pegasus Reusel (TVPR) krijgt een eenmalige financiële bijdrage van € 75.000,- van de gemeente Tilburg. Eerste doel is dat TVPR haar deelname aan de landelijke Volleybal League (B-league) op grond van deze bijdrage veilig kan stellen. Als voorwaarde stelt Tilburg wel
dat TVPR, onder de nieuwe naam "Stichting Topvolleybal Tilburg", intensief gaat samenwerken met de Tilburgse volleybal-verenigingen.

Ander punt is dat de thuiswedstrijden van het herenteam uit B-league in de nieuwe Topsporthal op Stappegoor worden gespeeld. Op grond van haar kennis en ervaring gaat de nieuwe stichting ook clinic’s aan jeugdige spelers in Tilburg geven.

Een ander bijzonder belangrijk aspect van de nieuwe samenwerking is de mogelijkheid voor jonge talentvolle spelers om door te kunnen stromen. Met deze nieuwe stichting Topvolleybal Tilburg hebben ze namelijk de mogelijkheid om voortaan op niveau in de eigen stad te kunnen blijven spelen. Het herenteam kwam het afgelopen seizoen reeds uit in de B-League en speelde haar thuiswedstrijden in Reusel onder verantwoordelijkheid van de stichting TVPR.

Door het afhaken van de hoofdsponsor moest de club uitzien naar nieuwe
financieringsmogelijkheden. Die heeft TVPR gevonden bij de gemeente Tilburg. Ook de nieuwe Topsporthal, T-Kwadraat, voldoet aan alle eisen van het topvolleybal.
Provincie:
Tag(s):