vrijdag, 7. maart 2008 - 14:12

Nationale Recherche houdt verdachte van poging liquidatie aan

Amsterdam

De Nationale Recherche heeft dinsdag in Amsterdam een 38-jarige man aangehouden die wordt verdacht van betrokkenheid bij een poging tot liquidatie op 4 december 2007. Het 40-jarige slachtoffer raakte daarbij zwaar gewond.

De schietpartij vond ’s avonds plaats op de Eosstraat in het stadsdeel Oud-Zuid in Amsterdam. Het slachtoffer werd door twee mannen beschoten, die wegrenden naar een gereedstaande vluchtauto met bestuurder. Een aantal mensen was getuige van de aanslag en liep grote risico’s vanwege rondvliegende kogels.

Na de poging tot moord troffen rechercheurs van de regiopolitie Amsterdam-Amstelland in de woning van de man meer dan 100 mobiele telefoons aan en een contant geldbedrag van ruim 68.000 euro. Het slachtoffer is na de aanslag aangehouden wegens het witwassen van crimineel geld en de handel in heroïne. In afwachting van zijn berechting zit de man in voorlopige hechtenis.

De Nationale Recherche bij het Korps landelijke politiediensten (KLPD) onderzoekt of een conflict in de drugshandel aanleiding is geweest voor de aanslag. Bij de doorzoeking van twee woningen in Amsterdam is dinsdag beslag gelegd op een vuurwapen met bijbehorende munitie.

De verdachte wordt vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Amsterdam.
Provincie:
Tag(s):