woensdag, 23. april 2008 - 16:30

Nationale Recherche ontmantelt fabriek voor versnijding-middelen heroïne

Rotterdam

In een onderzoek naar versnijdingmiddelen voor harddrugs heeft de Nationale Recherche in een loods in Schiedam een fabriek aangetroffen waar paracetamol en cafeïne werden vermengd. Een mengsel van deze middelen wordt doorgaans in een verhouding van 1:1 versneden met heroïne.

De Dienst Nationale Recherche van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) trof vorige week vrijdag de fabriek in vol bedrijf aan. Op grote eenpits gasbranders stonden drie aluminium pannen te koken met een mengsel van paracetamol en cafeïne. Het op kleur gebrachte eindproduct, een bruin poeder, is geschikt om heroïne mee te versnijden.

Bij de ontmanteling van de installatie legde de Nationale Recherche beslag op ongeveer 780 kilo paracetamol, 200 kilo cafeïne en 490 kilo bruin poeder, dat vermoedelijk een gekleurd mengsel is van beide stoffen. Bovendien troffen de rechercheurs ongeveer 620 kilo uitgeharde substantie aan in even zoveel dienbladen.

In en bij de loods zijn twee verdachten aangehouden. Het gaat om twee mannen van 37 en 46 jaar uit Rotterdam. De rechter-commissaris stelde hen maandag voor twee weken in bewaring.
Provincie:
Tag(s):